Vihreää ja valoa

Kevään lähestymisen tuntee ja näkee! Valon määrä lisääntyy, aurinko näyttäytyy useammin ja päivä pitenee. Olen kevään lapsi ja saan kevään tullen energiaa ja huomaan sen muun muassa lisääntyneenä tarmona, tarttuessani kodin askareisiin ja töihin. Eilen kauppareissulla käteeni tarttui keväisiä elementtejä.. nimittäin viherkasveja! Hankin eukalyptuksen oksia, jotka ovat yksi uusimmista kasvi-ihastuksistani, sekä ensimmäisen ilmakasvini. 

Ilmakasvi ei tarvitse multaa saati jatkuvasti vettäkään! Vesisuihkautus kerran kahdessa viikossa riittää.
Kuulostaa helpolta.. Saa nähdä, kuinka tämä kasvikaveri viihtyy kotonamme! Asuinpaikakseen
se sai kirpputorilta löytämäni Nuutajärven lasimaljan.


Vuonna 1950 rakennetussa rintamamiestalossamme on hieman vetoista ja takkaa lämmittäessämme huoneilman lämpoötilavaihtelut ovat rajuja. Olen huomannut, että elinympäristönä kotimme on haasteellinen huonekasveille. Etsinkin jatkuvasti uusia keinoja tuoda kotiimme kestävää vehreyttä. Toivon, että ilmakasvi viihtyy hyvin olohuoneessamme, aitiopaikalla.

Eukaluptyksen oksa on mielestäni kauniin vähäeleinen,
mutta samaan aikaan näyttävä kodin koristus!

Eukalyptuksen oksa on jo yksinään melko vaikuttava näky, joten päätin tehdä toisesta kimpusta jotain aivan muuta. Eukalyptus- kranssin voi mieltää varsin jouluiseksi koristeeksi, mutta sain inspiraation juuri sellaiseen. 


Eukalyptus- kranssi tuoksuu ihanalle! Näin sain vehreyttä myös kotini seinälle..
Valkoisen ja vihreän liitto on raikas! Joulun lisäksi se sopii mainiosti myös kevätkotiin!
Kierretään tuoksuvia oksia rautalankarungon ympärille..
Kirjoittaessani tätä, on ulkona aurinkoinen ja kuulas talvipäivä. Hanget kutsuvat ja seuraavaksi aionkin pukea ylleni lämpimästi ja suunnata koiran kanssa lenkkipolulle. Nautitaan kirkkaista ja kauniista hetkistä! Ihanaa talvipäivää Sinulle!

Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram