Uusi vuosi - puhtaalta (työ)pöydältä

Joululomalla sain inspiraation - nimittäin siivoamiseen! Päätin aloittaa talomme kellarikerroksesta, työhuoneestani. Ennen joulua hankin puisia säilytyslokerikkoja pikkuruisille askarteluvälineille; muun muassa helmille, nauhoille ja ompelulangoille. Lisäksi bongasin Ikean löytönurkkauksesta harmaan arkistointikaapin, joka "sulatti sydämeni" heti sen nähtyäni. Tiesin, että se ratkaisisi ainaisen paperin ja luonnosten säilytyspulmani! Ja niinhän se teki. Uudet tarpeelliset kalusteet innostivat laittamaan paikat uuteen uskoon työtiloissa sekä luopumaan turhista vanhoista piirroksista ja huonokuntoisista tarvikkeista. Mikä ilo onkaan työskennellä siistissä työhuoneessa, jossa kaikella on oma paikkansa! 
Työhuoneessa on ensisijaisen tärkeää olla riittävästi säilytyslokerikkoja pikkutavaralle ja arkistointikaappi papereille. Hillitty kaaos saa nyt ottaa vallan hetkiseksi, koska hommien jälkeen siivouskin sujuu nopeammin. Kaikelle on oma paikkansa!

Työhuoneen siistittyäni, jatkoin samaa siivouslinjaa myös kodin muissa tiloissa. Siivosin turhat tavarat komeroista ja lipastoista, jonkin verran löytyi lahjoituksia kirpputorillekin. Vuoden aikana kertyy aina turhaa paperilappua ja tavaraa.. tai vain kaappien järjestys on mennyt mullin mallin arjen kiireissä. 

Työhuoneen oma vesipiste on hyvin tärkeä.. etenkin kaltaiselleni sottapytylle! Olen tavoiltani siisti ja pidän kodin mielelläni tiptop, mutta kädentaitoja tehdessäni "rapa roiskuu". Kuuluu varmaan luovaan hauskuuteen, ettei liikoja pidätellä?
Pidän selkeistä linjoista ja minimalismista, mutten varmaankaan osaisi olla ja elää kodissa, jossa aivan kaikki irtosälä on karsittu pois näkyvistä. Hillitystä kaaoksesta ja elämisen jäljistä voi myös nauttia. Koti saa olla eletyn näköinen ja elämän makuinen, eikä kaikki käyttötavara ole piilossa kaappien kätköissä, vaan osa ihan käden ulottuvilla! Etenkin työhuoneessa minulle on tärkeää, että työkalut ja välineet ovat lähettyvillä, eivätkä kaapin takimmaisessa nurkassa.
Työpöytäkin joutui syynin alle. Puiset pikkupurkit saivat omat "asukkaansa". Puuvärit, mustekärjet, liimapuikot omissa purkeissaan.. siistissä rivissä.
Uusi vuosi alkoi puhtaalta työpöydältä! Mutta koska minulla on aina jokin projekti kesken ja työn alla, on yleensä työpöydällä jokin työ odottamassa viimeistelyä ja eteenpäin vientiä. Tässä jatkan pienen musteakvarellityöni parissa.
Nyt kun työt sujuvat soljuvammin järjestellyssä työhuoneessa, on vielä muiden kodin tilojen osalta hommaa. Seuraavaksi vaatekomeron vuoro, ja sormia jo syyhyttää! Järjestely on mukavaa ja itselläni ainakin se auttaa selkeyttämään ajatuksia. Samalla voi nimittäin antaa mietteiden lentää! Nurkkien siivoaminen on puhdistavaa,siis muutenkin kuin vain siivousmielessä.. Koen putsaamisen jopa rentouttavana. 

Iloista alkanutta vuotta 2018!
Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram