Tunnelmallista Joulun aikaa

Loppuvuosi on ollut täynnä uusia ihmeellisiä kokemuksia ja torstaina sain kunnian olla livenä Ylen Aamussa kertomassa askartelusta ja tonttuovista! Esittelin ideoita ja jäätelötikuista tehtävän tonttuovimallin, joka sai aisaparikseen tonttuikkunan. Ikkunan olen rakentanut pahvin päälle, johon liimasin peilipaperia ja sellofaania. Näiden väliin kiinnitin verhoksi kangasta ja sellofaanin päälle pursotin lumiefektipastalla kuurankukkia. Karmit tein myös tähän jätskitikuista. Ylellä vierailu oli todella positiivinen kokemus ja tapasin siellä aivan mahtavaa porukkaa!
Torstai-aamuna esittelin Ylen Aamussa tonttuovia, mahtava kokemus! Tämä kyseinen ovi sai kaverikseen myös ikkunan. Jäätelötikuista syntyivät oven lisäksi sukset ja bambutikuista sauvat sekä tikkaat. Talvinen helmipuu on karistanut jo lehtensä, vaan ei omenia.. Ne jäivät jouluisiksi koristeiksi oksille. :)
En aina malttaisi joulun alla odottaa sitä hetkeä, jolloin pääsen koristelemaan joulukuusta ja kotia tunnelmavaloin ja kynttilöin. Tänä vuonna otimme Vaahterakadulla "varaslähdön" ja koristelimme joulukuusen hyvissä ajoin. Kuusi puettiin juhla-asuun viikko ennen joulua, vaikka yleensä tuomme kuusen sisälle vasta aatonaattona. Nautin suuresti myös jouluisten asetelmien tekemisestä. Kuinka kauniisti valo hohtaa ja leikitteleekään koriste-esineen, vaikkapa pikkuisen poron valkoisella pinnalla. 

Jouluisissa asetelmissani hohtaa tänä jouluna kulta ja onpa joukkoon tallustellut
keraaminen pikku porokin.
Joulukuusi valaisee olohuonettamme tänä vuonna tavallista aikaisemmin.. Nyt saa kuusen
tuoksusta ja sen tuomasta verrattomasta tunnelmasta nauttia pidempään!

Kun aurinko näin talviaikaan näyttäytyy vain muutaman tunnin päivässä, onko ihmekään että tunnelmavaloihin ja kynttilöihin hurahtaa niin helposti? Rakastan valoja ja olen ihan koukussa valokoristeisin ja valaisimiin, votiiveista ja kynttilöistä puhumattakaan! 

Vanha uskollinen (jo hieman repeytynyt) joulutähtemme ei roiku enää yläilmoissa, vaan on laskeutunut tuikkimaan sivupöydälle. Paristokäyttöiset led- valot asettelen tähden sisälle sellofaanin kanssa.
 Tuikkivia tähtihetkiä ja kynttilöiden leikkisää loistetta! Ennen kaikkea iloista ja rauhallista joulumieltä!
Iloista ja ihanaa Joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2018!  

Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram