Siipien suhinaa..


Muotoilin lapsena paljon, tein leluja savesta, ilmakuivuvasta massasta ja muovailuvahasta. Aikuisiällä muotoilin fantasiafiguureja ensimmäisen kerran vuonna 2002 Kuopiossa asuessani ja ihka ensimmäinen siivellinen hahmo sai nimekseen Hentosiipi. Nimi jäi elämään ja myöhemmin se tuli myös nimeksi yritykselleni. Valokuvasin ensimmäiset figuurini Puijon rinteillä ja vehreissä lehdoissa liikkuessani.. ja milloin missäkin kuljin. Oli hyvin palkitsevaa nähdä nämä pienet ihmismäiset hahmot luonnon keskellä ja ikuistettuna. Aivan kuin ne olisivat olleet osa miljöötä ja lentäneet kannoille, kiville ja puun oksille. 
Joulun hentosiipi pääsi istumaan lumiselle kuusen oksalle.
Luonnossa kuvattaville keijuille teen siivet sellofaanista ja helmiäislangasta, valo kuultaa kauniisti
sellofaanin läpi.
 Valmistan hahmot ilmakuivuvasta muotoilumassasta, maalaan akryylimaaleilla ja vaatetan. Pakkaan yhä kamerani sekä valmiin keijukaisen, tontun tai haltian mukaani ja suuntaan metsään, rannalle tai kotipihalle, sillä haluan edelleen ikuistaa figuurini luonnossa, jossa ne ikään kuin heräävät eloon. Kuvan näkeminen on minulle joka kerta taianomainen hetki!

Keijuprinssi alias pikkuveli. Muotoilin poikakeijun esikoiselleni Leolle ennen pikkuveljen syntymää.
Annoimme keijulle nimeksi pikkuveli ja se istui esikoiseni huoneen hyllyllä. 
Muotoilen hentosiiville rautalangasta siivet. Keijupoika sai päähänsä myös helmisomisteisen kruunun.
Muotoileminen on suuri intohimoni. Luonnostelen vain harvoin hahmoa paperille ja useimmiten figuuri syntyy sen kummemmin miettimättä ja suunnittelematta, hetki hetkeltä muotoillessa ja vaatettaessa. Jokaisesta figuurista tulee oma persoonansa. On hyvin antoisaa antaa luovuuden viedä ja katsoa, minne mielikuvitus oikein kuljettaa.


Joulun keijua kuvatessani oli upea pakkaspäivä ja sormeni olivat aivan jäässä.
Onneksi sain kuitenkin painettua kameran liipaisinta!
Iloista siipien suhinaa ja tunnelmallista Joulun odotusta!
Anna-Leena

4 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia Anna-Leena! Oma keijuni jonka valmistit minulle, istuu kunniapaikalla kirjahyllyssä muistona ihanasta päivästä, jossa sinä olit niin suuresti mukana. :)

  VastaaPoista
 2. Siis oletko ite tehnyt nuo? Aivan älyttömän hienoja! Hentosiipi aivan todellakin kuin herää eloon nuissa kauniissa otoksissa! Aivan kuin talvenhenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotoilen keijut =) omin kätösin, ihania ja antoisia prosesseja ovat! Paljon kiitoksia kauniista kommentista!

   Poista

Instagram