Valokoristeita

Vuoden askartelija-kilpailuportfolion suunnittelusta ja ideoiden toteuttamisesta tuntuu vierähtäneen jo pitkä tovi. Näin vuoden lähestyessä loppuaan, muistelen kiitollisena kokemuksia, joita voitto on tuonut tullessaan.
Vuoden Askartelija 2017- portfolio avautuu..
  Näissä tunnelmissa otan ja avaan portfolion kannet vielä kerran. :) Valitsin tähän postaukseen portfolion sivuilta kaksi toteuttamaani valokoristetta; betoniset kynttilänjalat ja doodlatun paperivarjostimen. Valokoristeet, niin elävä tuli kuin led- valotkin, ovat ehdottomasti suosikkejani ja vuoden pimeimpänä aikana ne ovat mielestäni lyömättömiä kauniin tunnelman luomisessa! 

Kynttilänjaloissa yhdistyvät mattapintainen rouhea betoni ja kiiltävä messinki. Näihin sain inspiraation kotimme putkisaneerauksen yhteydessä, nähtyäni lattiasta timanttiporalla leikatut betonilieriöt ja metalliset putkiliitokset. Päätin toteuttaa saman visuaalisen ilmeen askartelemalla. 
Kirjoitin jokaiselle kilpailuportfolion askartelulle oman runon, mietteen tai pikkutarinan, jotka toivat sivuille satukirjamaista tunnelmaa. 
"Kuutamokuja kuudessa oli juuri valmistunut putkisaneeraus. Myös yläkerran iäkäs mies palasi kotiinsa ja purki tavaroita pahvilaatikoista. Kristallisauva, pergamentteja, yrttivaaka.. Mutta missä olivat kynttilänjalat? Ei hän voisi lukea kirjojaan sähkölampun valossa. Ei, se ei kävisi laisinkaan! Mies riensi kylpyhuoneeseen, jonka nurkassa lojui, remontin jäljiltä, betonipaloja ja messinkisiä putkiliittimiä. "Jaahas", sanoi vanhus ja ryhtyi oitis töihin. Ennen jokailtaista lukuhetkeään hän jo jakoi lähimmille naapureilleen uusia lukuvaloja, betonista ja putkiosista loihdittuja. "Olet sinä melkoinen velho!", he kiittelivät miehen kädentaitoja. Mies nyökkäsi kohteliaasti ja kavutessaan hymyili hän salaa pitkään laineilevaan partaansa."

Valoin betonin sipsipurkkiin ja kiinnitin messinkiosat teholiimalla. Pinnan voi käsitellä myös epoksilla, jolloin se hylkii steariinia. Rautakaupasta saa vaikka minkälaisia liitoksia, joita yhdistelemällä syntyy korkeaa tai matalaa kynttilänjalan vartta.
Paperiselle doodlatulle lampunvarjostimelle syntyi pieni tarina puutarhurista, joka muistelee kesän kukkia ja saa inspiraation valaistuun kukkapiirrokseen..

"Talvella puutarhuri alkoi haaveilla. Hän muisteli kesän kukkaloistoa ja puutarhan hehkuvia värejä. Hän haki piirongin laatikosta paperin ja piirsi sille kukkasia, köynnöksiä ja lehdyköitä. Ullakolta löytyi vanha lampunvarjostin, jonka ympärille hän kietoi kukkapiirroksensa. Sitten hän keitti kupillisen kamomillateetä ja istahti nojatuoliin nauttimaan satukukkien loisteesta."
Käsintehdylle paperille saa kauniita kukkakuvioita vedenkestävällä tussilla, vaikkapa doodlaamalla.
Tussikuvioita voi halutessaan värittää myös akryylimaalilla. 
On valonlähde sitten valaisin, kynttilä, tuikku tai takkatulen roihu, valo luo aivan omanlaisen tunnelmansa.. ja lämmittää. 
Valon loistetta päivääsi! 

Anna-Leena

PS. Facebook- sivuillani on käynnissä arvonta, käy kurkkaamassa! Vielä ennätät osallistumaan, arvonta suoritetaan 20.12.! Palkintona kaksi Taika- lehden vuosikertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram