Rosmariinia, sulkia ja muutama kananmuna

Ripaus keltaista, hippunen vihreää ja lempeitä luonnonmateriaaleja.
Pääsiäisen alla on ihana askarrella ja valmistella kotia tulevaan juhlakauteen. Tuttuja pääsiäiskoristeita on jo hiipinyt paikoilleen, mutta tänä pääsiäisenä halusin kokeilla myös uusia elementtejä ja yhdistää koristeluihin mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja. Asetelmia syntyikin muun muassa niininarusta, sulista ja kananmunista. Vehreyttä kokoonpanoon tuo vaikkapa rosmariini ruukussaan.   

Niininarupedillä loikoilee tyhjennettyjä kananmunia sekä luonnonsulkia. Nämä sulat olen kerännyt luonnosta sorsien sulkasadon aikaan ja vaihtokaupat syntyivät sorsien kanssa sulassa sovussa leivän avulla. Maasta löytyneet sulat saa putipuhtaiksi, kunhan ne suihkuttaa pyyhkeen päällä vesipuhdistusaineseoksella, painelee paperilla kevyesti ja antaa kuivua. 

Pääsiäisenä, kuten yleensä juhlien lähestyessä, valtaavat askarteluinto ja tekemisen ilo mielen! Näin kevään korvilla lisääntyvä valo antaa lisätarmoa ja aikaa tuntuu löytyvän yllättäen myös pienille extempore-henkisille askarteluhommille. Askartelin poikieni kanssa metallilangasta, paperista, höyhenistä, puuhelmistä ja piippurasseista koristeita pajunkissojen kavereiksi. Näihin taivuttelimme kananmunanmuotoisen rassin ja liimasimme vastaavan kokoisen ja muotoisen paperipalan rassiin. Yläosaan kieputimme ohutta metallilankaa, johon kiinnitimme höyhenen. Lisäksi pujotimme metallilankavarteen puuhelmen ja muotoilimme ripustuslenkin metallilangan loppuosasta.
Kävin poikien kanssa kävelyllä ja kotiin palasimme vitsanipun kanssa.
Pian pajunkissat kehräsivät onnesta uusien koristeiden kanssa. 
Joulukoristeita askarrellessani ihastuin ikihyviksi huopapampuloihin, joista tein koristeohjeita lehteen ja ne olivat mukana myös oman kodin joulukoristeluissa. Kun johonkin materiaaliin oikein tykästyy, sen toki haluaa sisällyttää useampaan juhlakauteen. Päätin kokeilla näitä "pehmoja" myös pääsiäiskoristeluihin ja ne olivatkin ihanan simppeleitä koristeita, joihin ei tarvinnut nähdä vaivaa.

Yleensä rairuohon istuttaminen tuppaa jäämään viimetippaan, mutta tänä vuonna ruoho laitettiin itämään tavallista aikaisemmin. Uusia ruohojakin on tarkoitus laittaa itämään vielä..
Pyörittelin huopapampuloita hieman kämmenissäni, jotta ne litistyivät hieman ja saivat pitkulaisemman kananmunaa muistuttavan muodon. Ne sopivat hienosti ruohon sekaan tai pajunoksille! Yksinkertaista ja kaunista.


Askartelutarvikesuosikkinejani ovat myös styroksiaihiot! Niillä saa aikaiseksi monenlaista kivaa koristetta, eikä päällepäin katsoessa aina edes arvaa, että alle kätkeytyy styroksia. Styroksimunat olen päällystänyt kreppipaperilla ja tussilla kuvioimallani origamipaperilla. Origamipaperin kiinnitin munan pintaan decoupage-lakalla. Päällystämisen jälkeen kieputtelin lankaa; muun muassa hamppunarua ja muliinilankaa, styroksiin upottamieni haaraniittien kantojen ympärille. Takimmaisena näkyy vihreä kukkateipillä päällystetty styroksipallo, joka pääsi pääsiäisasetelmaan mukaan keväisen värinsä vuoksi.
Lankamunat ovat keväisiä koristeita! =) Eikun lankaa kieputtelemaan..
Villalangalla päällystetyt styroksipallot ovat kauniit pajunvitsakoristeet. Yhdistä niihin vielä mieleisen värisiä puuhelmiä, sulkia ja vaikkapa peilipaljetteja, kuten kuvassa. Liimaa lankaan kaksi peilipaljettia vastakkain. Pieni välkehtivä ja valoa heijasteleva yksityiskohta pääsiäiseen!
Kaappeihin on kertynyt yllättävän paljon pääsiäisaskarteluideoita ja suunnitelmissa on, että vielä yksi pääsiäisaiheinen julkaisu olisi tuloillaan. Siinä ideoita muun muassa pääsiäisen kattaukseen.. Palataan pian!

Ihania askarteluhetkiä ja aurinkoisia päiviä,
Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram