Pääsiäisiloa!

Pääsiäisnoitia liikkui palmusunnuntaina sankoin joukoin Vaahterakadulla ja ihania noitia kävi meidänkin kotiovellamme. Nyt kuistin ikkunalla komeilee iso nippu kauniita vitsoja muistona hauskasta päivästä. Poikamme kävivät myös ystävineen vitsakierroksella ja saivat ison kasan karkkia ja suklaamunia. 
Eilen sain ilon askarrella pääsiäiskoristeita Ylen alueuutisiin ja poikani Mion kanssa tuunasimme avattavia pahvimunia uuteen uskoon! Uudistettujen pahvimunien kuvat löytyvät postauksen lopusta ja Pirkanmaan alueuutisten askarteluhetki on nähtävissä Yle Areenassa! Järjestin palmusunnuntaina kuvaussession ruokailuhuoneessamme.. Seuraavassa kattaustunnelmaa ja muita pikkuideoita pääsiäistä koristamaan!
Paikkalapuissa olen käyttänyt polymeerikoristeiden lisäksi avattua paperinarua ja washiteippiä.
Olen käyttänyt ilmakuivuvaa muotoilumassaa jo iät ja ajat, muun muassa fantasifiguureissa, ja kun vuosia sitten kokeilin uunissa kovetettavaa polymeerimassaa, ei se jostain syystä vienyt mukanaan. Nyt vuosien tauon jälkeen hankin hyppysiini polymeerimassaa ja olen aivan myyty!! Aloitin muotoilemaan Fimosta uusia figuureja ja tulen esittelemään tuotoksia myöhemmin täällä blogissa. Polymeerimassa soveltuu hienosti myös pääsiäiskoristeisiin! Siitä saa supersileitä kananmunia ja yksityiskohtaisia tipuja pajunoksille! 
Muotoilemani Fimo-koristeet päätyivät paikkalappuihin. Nuorimmaiseni Mio toivoi pääsiäispupua ja esikoiseni Leo sai rairuohossa loikoilevan pääsiäismunan. Itselläni kortissa sirkuttaa sinilintu ja mieheni Mikon lapussa komeilee kaksi kananmunaa. Värikkäät huopapampulat toimittavat pehmoisten pääsiäsmunien virkaa.
Sävytin uunikovetetut koristeet pastelliliiduilla ja suihkutin lopuksi pinnalle mattalakkaa. Pinnan voi käsitellä esimerkiksi akryylimaaleilla, gessolla tai tusseilla. Pastelliliiduilla saa kaunista herkkää pintaa ja keskenään voi sekoittaa montaa eri värisävyä. Raaputa esimerkiksi palettiveitsellä paperille liidusta jauhetta ja hankaa pehmeällä siveltimellä työn pinnalle. Pastelliliidulla voi värjätä myös pehmeää polymeerimassaa. Paikkalappuja tehdessä kannattaa huomioida polymeerikoristeen paino ja käyttää jämäkämpää kartonkia! Polymeerikoriste on hyvä muotoilla foliorungon ympärille, tällöin saat lopullisesta työstä kevyemmän ja säästät massaa.
Polymeerimassasta muotoilemani pikkuruinen pääsiäispupu ennen uunissa kovettamista. Paikkalappupestinsä jälkeen tämä pupu loikkii mukaan poikieni leikkiseikkailuihin. Ruskean värityksen tein kovettamisen jälkeen pastelliliidulla.
Kattaus on juhlissa yksi tärkeimmistä elementteistä ja koristelukohteista. Viihtyyhän juhlakansa mielellään pitkän tovin ruokapöydän ja hyvän ruoan äärellä. 
Luonnonmateriaaleja; oksia, sulkia ja huopaa. Kattaus valmistuu.. 
Kuvauspäivän kunniaksi katoin pöydälle isoäitini peruja olevat vanhat valkovihreät englantilaiset lautaset, jotka sopivat hienosti pääsiäiseen. Narsissit saivat paperipussipuvut, joiden ympärille kiedoin keväisen vihreää hamppunarua ja koristeeksi höyhenen sekä lisäsin pussin suulle hieman niininarua. Pöydälle asettelin kaksi suurempaa haavanoksaa, joihin kiinnitin pieniä valkoisia sulkia. Sirottelin vielä sinne tänne värikkäitä huopapampuloita, joihin saa kananmunan muodon kämmenten välissä pyörittelemällä. 
Lautasilla lepää paperiservietit, kankaisten sijaan. Näissä servieteissä oli sopivasti sulka ja sen päällä lekottelee narsissi. Pääsiäisen kynttilänjaloiksi taidan valita kuitenkin nämä keltaiset Nappulat.
Kangasserviettiä oli kokeiltava ja ympärilleen se sai puisista verhorenkaista tehdyn koristeen. Renkaat on liimattu yhteen ja valkoisen nahkanauhan päitä somistaa puuhelmet. Muun muassa puisten verhorenkaiden käyttöideoita ja muita ohjeitani löydät Kauneimmat askartelut 1/18- numerosta.
Aamiaisella. Keitetyt kananmunat kuuntelevat paperikanan kotkotusta ja odottavat ruokailijoita saapuviksi. Puisista verhorenkaista tehty munakuppi on saanut asukkaan.
Koska sulat ovat mielestäni ihania niin sisustamisessa kuin juhlakoristeluissakin, päätin sisällyttää myös ne pääsiäisen koristeisiin. Valelin valkoiset sulat kahteen kertaan betonipastalla ja käsittelin paketin mukana tulleilla viimeistelyaineilla. Pienillä yksityiskohdilla, kuten vaikkapa serviettirenkailla voi leikitellä mielin määrin. Juuri nämä pienet yksityiskohdat saavat -ainakin itselläni- juhlatunnelman kunnolla nousuun!  

Buddha-patsaani oli kiikutettava myös kuvaan, sointuuhan hän loistavasti betonisten sulkien kanssa. Kaulassa patsaalla on pajunvitsasta kieputtamani pikkukranssi, jo monen vuoden takaa.
Pääsiäinen on lapsille jännittävää aikaa! Ensin virvotaan ja lopulta itse pääsiäispupu tulee vierailulle ja jättää yllätyksen -kenties sängyn alle! Pääsiäisen alla olen miettinyt uusia tapoja antaa pääsiäisyllätykset lapsilleni. Pahvimunista saa tuunattua jos jonkinmoista hauskaa pääsiäishahmoa. Lapsethan voivat koristella omat yllätysmunansa, joita käytetään perinteikkäästi vaikka joka vuosi. Jo pelkästään askarteluhuopa, koristenauhat, liima ja paperi mahdollistavat suuren muodonmuutoksen!
Puput piilottelevat sisällään suklaamunia. Hauska yllätystuubi puolestaan syntyy karkkiputkista tai poretablettien putkilosta! Sitten täyttämään puput ja tuubi suklaamunilla ja kortti kylkiäiseksi. Pupupiilo-ohjeeni löytyy Kauneimmat askartelut 1/18- numerosta!
Pahvimunien lisäksi tein yllätyspaketteja kierrättämällä. Hyödynsin paperinarujämät, joita askarteluprojekteissa oli kertynyt ja päällystin suklaarakeita sisältäneen pahviputken niillä. Putken saa koristeltua kauniisti koristepaperilla, decoupagella tai maalaamalla ja lopuksi vielä kiinnitetään yllätyksen kylkeen kortti ja höyhen. Näin saadaan kiva pikku yllätyskätkö! Ja pahvimunat ovat hienot sellaisenaankin ja ne voidaan koristaa pelkästään sulalla ja kauniilla narulla.
Muistojen kujalla.. Riikinkukkosulkaiset pahvimunat parin vuoden takaa. Hankin pojilleni jättikokoiset pahvimunat ja niiden sisälle Batman-paidat. Sisälle mahtui vieläpä karkkiakin. Pojat uskoivat vielä pääsiäispupuun ja ihmettelivät, miten pupu tiesikin heidän paitatoiveensa!
Eilen oli ihana askarteluhetki mahtavan Yle-tiimin kanssa! Tällaiset pääsiäisotukset syntyivät pahvimunista. Poikani Mio teki hiiren, jolla on paperinaruviikset, piippurassihäntä ja nappinenä, ja itse tuunasin nopean version taustalla näkyvästä liisteröidystä paperikanasta. Näihin on kiva kätkeä pikkuyllätyksiä, vaikkapa suklaamunia!
Tipi-tipi-tii! Tipukaverit toivottavat iloista pääsiäistä ja marssivat nyt kohti rai- ja ohraruohoja! Hiiop! Ja sinne hyppäsivät! =) Tipujen ohjeen löydät Kauneimmat askartelut 1/18- numerosta.
Oikein hyvää ja iloista pääsiäisen aikaa!
Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram