DIY-taulut - kultaa ja kolmioita

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli


Olohuoneen seinällä oli selvästi paikka kahdelle uudelle taululle ja päätin tehdä nämä itse. Vaikka pääsääntöisesti teen taulut muste- ja vesiväritekniikoilla sekä linopainannalla, käytin tauluihin uusia Sinelliltä saamiani materiaaleja; muun muassa koristefoliota ja Plus Color- akryylimaaleja. Lopulta olohuoneen seinälle ripustautui pelkistettyä geometriaa, pastellisävyisiä kolmioita ja kullanhohdetta. 
 Taulut näyttivät kivoilta myös ruokailuhuoneen sivutasolla ja todennäköisesti ne kulkeutuvat sinne ajan kuluessa. Kotimme seinät ovat vaihtuvaa taidenäyttelytilaa, jotka muuntuvat ajan ja fiiliksen mukaan. Uusi tyynynpäällinen, viltti tai jokin muu sisustusesine saattaa innostaa myös taulujen vaihtoon, ja koska teen uusia tauluja melko usein, vaihtuvat paikat myös sen vuoksi. Taulujen kierrättäminen huoneesta toiseen on virkistävää ja nopeaa kodin sisustamista.
Tauluprojekti on helppo toteuttaa ja jos pidät nopeista sisustuksellisista DIY-projekteista, suosittelen kokeilemaan! Taulujen geometriset kuviot voi tehdä tarkasti viivoittimella mitaten ja kohdistaen, mutta myös rennolla kädellä ja silmämääräisesti onnistuu hyvin. Tein taulut jälkimmäisellä tavalla, joskin merkitsin paperiin aukkopahvin aukon mitat sekä keskiviivan merkit. Paperille voi sommitella ryhmän kolmioista, neliöistä tai ympyröistä. Ensin maalataan kuviot, annetaan maalin kuivua ja lopuksi päälle kiinnitetään kaksipuolisella tarra-arkilla tai teipillä koristefoliokuviot.

Geometriset taulut syntyvät kartongille akryylimaalilla ja kultaisella koristefoliolla. Lisäksi tarvitaan maalarinteippiä, tarra-arkki tai kaksipuolista teippiä ja tuputussieni.

www.sinelli.fi
Kolmiot rajataan maalarinteipillä kartongille ja tuputetaan sienellä Plus Color-akryylimaaleilla. Sävyinä olivat vaaleankeltainen ja keväänvihreä. Toiseen tauluun sekoitin turkoosin sävyn keväänvihreästä ja vaaleansinisestä.
Maalarinteipit poistetaan, kun maali on kuivahtanut. Sitten leikataan tarrakolmio, joka kiinnitetään paperille täysin kuivuneen maalikolmion päälle. Seuraavaksi koristefolio painetaan tarran tai teipin päälle ja ennen suojakalvon poistamista, foliota hangataan ja painellaan huolellisesti kiinni tarraan. Folion suojakalvo poistetaan folion päältä nostamalla.
Ja lopuksi työ kannattaa tietysti signeerata. Pidän tästä kimmeltävän koristefolion ja mattaisen akryylimaalin kontrastista. Ja tällä konstilla saa tehtyä myös nopeasti näyttäviä kortteja.

Aurinkoista päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram