Pikkulaukku nahkapaperista

Kaupallisessa yhteistyössä: SinelliNahkapaperi on iki-ihana uutuusmateriaali! Se on niin monikäyttöinen, eikä se säikähdä vähästä. Rypistäminen tekee pinnasta entistä upeamman näköisen ja saa nahkapaperin näyttämään oikealta nahalta. Pintaa voi muokata akryylimaalilla ja kangasväreillä ja se toimii erinomaisesti niin sisustus- kuin asustekäytössäkin.
 Tässä julkaisussa katsotaan, kuinka nahkapaperista tehdään superhelppo DIY-asuste - nimittäin pikkulaukku! Laukku on niin helppo valmistaa, että sellaisen voi tekaista melkeinpä hetken mielijohteesta asuun kuin asuun, jos vain käytössä on ompelukone ja nahkapaperia. Valkoisen nahkapaperin saa käsiteltyä minkä väriseksi tahansa, joten uuden kevätvaatteen ja trendivärien voi antaa vapaasti inspiroida!
Kultainen nahkapaperi heijastaa valon kauniisti. Rypistelty nahkapaperi saa vintagenahkamaisen pinnan, jolta valo taittuu entistä suloisemmin! 
 Hihnaksi sopii metallinen käärmeketju, jonka löydät Sinellin valikoimista muun muassa ruusukullan sävyssä. Sulkimena toimii magneettineppari, joka jää piiloon ruusukkeen alle (ohje "Tupsuja ja ruusukkeita", 30.11.2018).

www.sinelli.fi


Kaikki julkaisussa käytetyt materiaalit; nahkapaperin, ketjut, Loctite-pikaliiman ja monet muut tarpeelliset DIY-tarvikkeet, löydät Sinellin myymälöistä ja nettikaupasta!

Ohje

Tarvitset:
- nahkapaperia
- ompelukoneen ja lankaa
- sakset
- metallirenkaat
- magneettinepparit
- askarteluveitsi
- paperipuristimet apukiinnityksiin
- Loctite-pikaliima, Power Flex

(-kuvioleikkuri)
(-ketju)
1. Leikkaa nahkapaperista kappaleet; taitettava laukun pohjaosa ja läppä.
2. Leikattuasi palat, kastele ne nurjalta puolelta. Pinnoitetulta puolelta vesi ei imeydy. Taputtele ja silittele pintaa, jolloin vesi imeytyy nopeammin. Kuivaa liika vesi pyyhkeellä.
3. Aseta läppä noin 2 cm päällekkäin laukkukappaleen kanssa, läpän nurja puoli laukkuosan oikeaa puolta vasten, ja tikkaa läppä kiinni. Jos haluat tikata läpän reunat, tee se ennen läpän kiinnittämistä!
4. Taita laukkukappale taitoksen kohdalta oikeat puolet vastakkain ja aseta sivuihin hihnan kiinnityslenkit. Apukiinnitä kappaleet toisiinsa paperipuristimilla. Ompele sivut, päättele langanpäät ja käännä laukun oikea puoli päälle (kostuta laukkua tarvittaessa ennen kääntämistä). Muotoile ommellut sivut laukun ollessa kostea, saat kauniin muodon! 
5. Määritä neppareiden paikat läppäosaan ja läpän alle. Laita suojapahvin pala laukun sisälle ja leikkaa viillot neppareita varten askarteluveitsellä. Kun olet kiinnittänyt yhden nepparinpuolikkaan, voit määrittää vastakappaleen paikan kätevästi painamalla jo kiinnitettyä nepparia nahkapaperia vasten. Kostealle pinnalle painuu selvät jäljet, joita pitkin voit tehdä viillot. 
6. Leikkaa saksilla, kuviolävistäjällä tai kuvioleikkurilla koriste nepparin päälle. Liimaa koriste pikaliimalla. Paina koristetta, kunnes se on liimaantunut.
7. Kiinnitä laukun hihnat. Käytä valmista ketjua, nauhaa tai nyöriä tai valmista hihna itse nahkapaperisuikaleista. Voit tehdä pitkän hihnan liittämällä kaksi suikaletta toisiinsa tikkaamalla. Myös hihna kannattaa kastella ennen ompelemista. Rypistele valmis hihna.

Muista päätellä ompelulangat silmäneulalla, etteivät langanpäät purkaudu! Eri ompeluvaiheiden välissä on hyvä tehdä välikasteluja, jos nahkapaperi pääsee kuivahtamaan. Kosteus helpottaa ompelua!

Pikkulaukkuideoita:

Rannelaukku
 Ompele hihnalenkki rannehihnaa varten jompaan kumpaan sivusaumaan. Käytä metalliketjua tai ompele hihna nahkapaperista. Tee huoliteltu rei'itys kaksinkerroin taitetun hihnan päähän vaikkapa sirkalla.

Vyölaukku 
Ohjeella saat tehtyä myös näppärän vyölaukun. Lisää vain takakappaleeseen lenkit! Lenkeistä kannattaa tehdä leveähköt, jotta voit sujauttaa laukun eripaksuisiin vöihin. 
Vinkki: Magneettinepparin päällyskappaleen voi piilottaa tekemällä kaksinkertaisen läpän tai kuten kuvassa, jos et halua erillistä koristetta läpän päälle. Leikkaa esimerkiksi ympyrä, johon kiinnität magneettinepparin ja liimaa ympyrä neppareineen pikaliimalla läpän alle, nurjalle puolelle. 
Juuri sopiva laukku muun muassa juhlakäyttöön, kun mukaan ei tarvitse
paljon kannettavaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram