Kokeilussa Le Pen-tussit

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli


Musteella piirtäminen on suosikkitekniikkani, vesivärin ohella. Piirrän niin tusseilla kuin mustekärjelläkin ja yhdistän usein mustepiirroksiin vesivärin. Vastakohdat täydentävät toisiaan, herkän vesivärin ja voimakkaan musteen yhdistelmä synnyttää mielestäni kauniin kontrastin. 

Mustepiirtämisessä hyvällä tussilla on tietenkin tärkeä rooli. Niiden tulee olla vedenkestävät, jos haluat käyttää työssäsi vesivärejä tai muun värisiä tusseja. Hyvillä tusseilla saa nopeasti viivapiirroksia kortteihin, muistivihkon kansiin ja bujon sivuille! Mihin sitten haluaakin lisätä omaa persoonallista kädenjälkeä.

Hempeä vesiväri ja vahva muste. Suosikkini! Jotta tussityöskentelystä voi nauttia täysin siemauksin, on olennaista löytää hyvät vedenkestävät tussit, joilla saa piirrettyä sujuvaa viivaa käyttämääsi paperiin. Paperilaatu vaikuttaa myös paljon siihen, kuinka tussi käyttäytyy. Kannattaa siis testata eri tusseja eri papereille, jotta löydät omat suosikkisi.

 Käytän töissäni usein myös ns.vanhan ajan mustekärkiä, mutta hyviä vedenkestäviä piirrostusseja ei mielestäni voi koskaan olla liikaa! Hyvä tussi on kultaa kalliimpi - mitä viivapiirtämiseen tulee. Uusien vedenkestävien tussien etsintä käy mielessä aina taidetarvikeostoksilla.   

Le Pen Permanent - tussit ovat pyöreäkärkisiä ja alkoholipohjaisia. Pakkauksesta löytyy viisi tussia kolmessa koossa; 2x0,6 mm, 2x0,8 mm ja yksi 1,3 mm paksuisella kärjellä. Le Pen ja monet muut tussit löydät Sinellin myymälöistä ja nettikaupasta.


Tussi liukui paperilla sujuvasti ja kuivui nopeasti vesiväritystä varten. Pakkauksessa on useampi tussi eripaksuisilla kärjillä, joten viivapiirrokseen saa mukavasti elävyyttä ja kerroksia. Koska tussit ovat alkoholipohjaisia, "hajuherkkien" kannattaa pitkään työskennellessä huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta.
Vedenkestävät tussit ovat kätevät käsintekijälle. Niillä piirrät suitsait kivoja onnittelukortteja.  

1 kommentti:

  1. Niin kauniita! Pitäisikin rohkeasti vain kokeilla erilaisia tekniikoita ja lähteä pois täältä mukavuusalueelta :)

    VastaaPoista

Instagram