Puutarhan pikkuovi

 Sain kunnian olla mukana testaamassa uutta muotoilumassaa Das Smartia! Tuoreimmassa Taika-lehdessä (numero 4/2018) kerrotaan, kuinka massaraadin kokeilut ja riipusten tekeminen sujuivat ja millaista massa oikein oli käytössä. Oma ensi kosketukseni Das-massaan oli positiivinen ja päätinkin testailla tuotetta hieman lisää! Päähäni pälkähti kesäinen puutarhan keijuovi! Tällainen pikkuovesta tuli. Nähtäväksi tosin jää, suostuuko keiju astumaan ovesta sisään asti. =)
Keijuovi sai kukkakranssin. Kivirappuset johtavat terassille, jossa pöydällä odottaa kupponen teetä ja suklaakeksi.
DAS Smart on DAS'n ensimmäinen PVC-pohjainen massa. Se kovetetaan uunissa 120-asteessa 30 minuutin ajan ja uusia yksityiskohtia voi kiinnittää lisää useammankin kerran paistojen välillä. Massa oli helposti työstettävää ja pidin erityisesti värivalikoimasta, joita oli helppo yhdistellä ihaniksi uusiksi sävyiksi. Oveen valitsin voimakkaan pinkin (Geranium Pink 011) ja reunuskiviin käytin kivimassaa muistuttavaa graniittia (Granite 604), johon sekoitin hieman perusvalkoista massaa(White 001). 

 Ovi hakee muotoaan! 
Leikkasin kaulitsemastani noin 3 millin paksuisesta levystä mattoveitsellä kaarioven ja painoin massan pintaan laudat viivoittimella. Puun kuviot tein pallokärkisellä metallityökalulla. Massa kannattaa työstää lasilevyn tai leivinpaperin päällä, sillä muutoin se tarttuu helposti kiinni. 

Puun syyt syntyvät metallisella pallokärjellä tai vaikka cocktailtikulla.
Reunuskiviksi pyörittelin graniitin värisestä Das Smartista palloja, jotka litistin ja kiinnitin vieretysten oven ympärille. Ovi- ja reunuskappaleet voi halutessaan kiinnittää toisiinsa takapuolelta ja liitoskohtia voi "sulauttaa yhteen" massaa painelemalla ja työkalulla levittäen myös työn etupuolelta.
Kaareva kärkinen metallityökalu on hurjan kätevä massaa työstäessä. Etenkin massapalojen toisiinsa liittämisessä ja pinnan siloittamisessa. Suosittelen lämpimästi!

Sävytyshommissa.. Kovia kokenut kirurginveitseni on kamala näky, muotoilumassainen varsi livahti kuvaan mukaan. =D Tämä työkalu on ollut monessa mukana ja tosi kätevä tarkkuutta vaativissa työvaiheissa sekä tietenkin leikkuussa.
Sävyttäminen tuo paljon ilmettä ja syvyyttä massatyöhön. Uunikovetettua massaa voi sävyttää liitupastellilla. Raaputa liitua jauheeksi esimerkiksi kirurginveitsellä ja hankaa väriä pintaan siveltimellä. Käytä tässä turhaksi jäänyttä vanhaa sivellintä, sillä harjakset kärsivät työvaiheesta huomattavasti! Suihkauta suojalakkaa pastelliliidulla käsitellyille pinnoille. Siveltävä lakka ei sovellu liitujauheen kanssa, sillä siveltäessä liitu voi siirtyä ja hankautua kokonaan pois.
 
Sipaisin siveltävää lakkaa oven lukkoon ja saranoihin. Kukkakranssin lehdet tein kukkateipistä. (Das Smart- massat www.hanart.fi)
PYM II (Preserve Your Memories)- suojalakka soveltuu massan pinnalle loistavasti. Se ei tahmaa ja pinta jää mataksi. Alunperin PYM on kehitetty skräppäämiseen. Suomesta en ole kyseistä lakkaa löytänyt ja tilasin sitä Alankomaista.
Ovi paikallaan vanhan omppupuun juurella. Poikani kyhäsivät massasta sieniä ja kukkasia. Ne on muotoiltu rautalankaan, joka voidaan tökätä maahan. Sienen päällä ryömii iloinen vihreä toukka. Mikäs siinä ollessa!

Puiset lankarullat toimittavat pöydänjalan ja tuolin virkaa. Litteästä kivestä tuli kiva terassi. Mielikuvitus laukkaa ja oven ympärille olisi ihana väsätä vaikka mitä rekvisiittaa. Suunnitelmissani oli tehdä oven lähistölle pyykkinaru, jolla olisi roikkunut pikkuruisia vaatteita, mutta tällä kertaa miniatyyrinen pyykkipäivä jäi suunnitteluasteelle. 
Onkohan ovi kyllin kutsuva keijuasukille? Kukat ja teekupponen auttavat varmasti asiaa..

Lue lisää DAS Smartin käyttökokemuksia Taika-lehden uusimmasta numerosta! Sivuilta löytyvät muun muassa eläin- ja kasviaiheiset riipukseni sekä myös muiden raatilaisten ihania luomuksia! 
Aurinkoa,
Anna-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram