Keväiset koristeet

Toukokuu on täällä taas! Aurinko houkuttelee ulos ja antaa inspiraatiota askarteluihin ja kodin sisustamiseen. Sormet saa jälleen upottaa multaan.. Tänään istutin mieheni ja poikieni kanssa pienelle kasvimaallemme kurpitsan, salaatin ja persiljan taimet. Kesäkukkasetkin, muun muassa maljaköynnös, pääsivät istutuksiin ja aurinko hellii niin kasvin alkuja kuin meitä ihmisiäkin. Luonnosta löytyvät materiaalit innostavat askartelemaan. Esimerkiksi lumen alta paljastuneet kivet päätyvät usein taskuihini lenkillä käydessäni. Poikani kutsuvat minua kivitaskuksi (ja aivan aiheellisesti), sillä minne ikinä kuljen, kerään kiviä muun muassa DIY-projekteja ja puutarhan koristelua varten! Kiviä maalaamalla saa ihania koristeita, vaikkapa paperipainoksi tai silmäniloksi puutarhaan!
Koristelin kivet gessolla ja akryylimaalilla. Maalaamisessa käytin pientä teräväkärkistä sivellintä. Valkoinen kivi on pohjustettu gessolla, jonka jälkeen doodlasin ornamentit sen pintaan vedenkestävällä tussilla.
Ornamentteja voi piirtää ja maalata monella tekniikalla!

Tarvittaessa lintukirjasta saa mallia pöllöistä! Nämä siivekkäät maalasin gessolla ja akryylimaalilla. Haaveissani on tehdä vielä yksi suuri kivipöllö puutarhaan! 
Koska pöllö symboloi viisautta, sopivat ne mainiosti kirjahyllyn koristeiksi. Suurempaa pöllöä voi käyttää myös kirjatukena.
Vastakohdat ovat aina viehättäneet minua! Kivisten koristeiden lisäksi halusin tehdä jotain pehmoista.. Kankaisia lintuja! Käytin lintuihin valkaisematonta puuvillaa, jonka kuvioin kangasväreillä ja korostin joitain kuvioita muliinilangalla kirjoen. Lisäksi käytin koristeena helmiä ja huopapampuloita.
Lintunauha sai kevään lisäksi innoituksen folkloresta. 
Nyt sisällä sirkuttavat iloiset linnut! Näistä saisi varmasti hauskan mobilen lastenhuoneeseenkin..

Limen vihreää, keltaista, turkoosia..
Kuviot voi maalata kankaalle siveltimellä. Kivoja kuvioita saa myös painamalla!
Ja kankaan maalaamisen jälkeen linnut saavat lisähöysteeksi helmiä, huopapampuloita ja kauniin värisiä kirjontalankoja.
Iloisia ja aurinkoisia toukokuun päiviä!
Anna-Leena

2 kommenttia:

Instagram