Perjantain askareita ja askarteluja

On marraskuu ja sää -ainakin täällä Nokialla- on syksyinen. Sataa ja luonto on tulvillaan harmaan sävyjä. Onneksi päivän askareisiin ja töihin voi silti tarttua ilolla ja aurinkoisella asenteella. Työpöydälläni odottaa tehtävälistoja, jotka muistuttavat hoidettavista asioista. Osan olen kiinnittänyt työpisteen viereiselle seinälle washiteipillä. Kuinka selviäisinkään ilman luotettavia ja jäsentäviä listoja? Vaikka puhelimessani on kalenteri, käytän ennemmin paperista versiota. Luen myös kirjat mieluummin paperiversiona ja sorrun usein kirjaostoksiin. Rakastan kirjoja ja minusta on ihanaa hypistellä konkreettista esinettä, oli se sitten kirja tai kalenteri. Kotiäitiysaikana listat muistuttivat minua enimmäkseen lasteni hammaslääkäriajoista, heidän kavereidensa merkkipäivistä ja päiväkotien tapahtumista. Nyt, nähdessäni listassa myös työhön liittyviä muistutuksia, koen ilon ryöpsähdyksen. Olen kiitollinen siitä, että listoillani on näiden tärkeiden lapsi- ja perheasioiden lisäksi myös ikiomia työjuttuja.

Yksi uusimmista kirjahankinnoistani on tussi- ja mustetekniikoihin
perehdyttävä Creative Lettering and Beyond (kirj. KirKendall, Lavender).
Kukkaisen bujon nimi She Believed She Could So She Did on ihanan inspiroiva!
Muistilistat helpottavat arkeani huomattavasti.
Kotiäitinä kirjoitin ja kuvitin lastentarinoita, muotoilin ja maalasin. Harjoittelin ja opiskelin erilaisia tekniikoita. Tein asiakastöinä joulutonttusia tai Madonnapatsaita, mitä milloinkin minulta pyydettiin ja mihin suinkin minulla riitti aikaa lastenhoidolta. Itsenäisissä projekteissani olen ollut itse vastuussa siitä, mitä teen ja milloin tuotokset valmistuvat. Yhteistyöprojekteissa on oikeat deadlinet. Olenko omituinen, jos sanon pitäväni määräajoista? Sillä näin todella on! Pidän toimeksiannoista. Niiden selkeistä "kehyksistä" ja aikarajoista. On mielenkiintoista ideoida ja suunnitella tuotoksia yhteistyökumppanien toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Nämä ovat kehittäviä ja opettavaisia haasteita, jotka antavat lisämaustetta luovaan tekemiseen. 

Massasta muotoiltu patsas.
Massasta muotoilemani Madonna- patsas.
Joulukin jo tulla jolkuttaa ja esikoiseni koulussa järjestetään pian joulumyyjäiset, jonne aion askarrella ja maalata myytäviä. Näistä postailen lisää lähiaikoina.. Suunnitteilla on muun muassa joulun tonttusia muotoilumassasta ja musteakvarellikortteja! Olen suunnitellut tälle tehtävälistalle myös valkoisia joulumobiileja. Katsotaan, mitkä edellä mainituista pääsevät tuotantovaiheeseen saakka ja putkahtaako mieleeni vielä jotain ihan uutta! Tänään aion ainakin maalata muutaman joulukortin.  


Jouluaiheiset musteakvarellikortit ovat työn alla.
Vaikka sää olisikin harmaa ja sateinen, annetaan auringon paistaa mielessä ja sydämessä. Aurinkoista päivää!

Anna-Leena


2 kommenttia:

Instagram