Rannekoru (+superhelpot korvikset)

Kirpputorilta hankkimani liian pieni rusettitoppi ja puuhelmet ovat odottaneet hetkeään työhuoneeni kaapissa keväästä saakka. Kun kesälomalla innostuimme mieheni kanssa remontoimaan kellarin varastohuoneen ja järjestelin työtarvikkeita uusille paikoilleen, putkahtivat unohtuneet tarvikkeet esiin ja siinä samassa syntyi ajatus rannekorusta.
Tein rannekorun kaveriksi myös superhelpot korvakorut, näihin löytyy ohjeita postauksen lopusta.
Tarvikkeet löytyivät kirpputorilta ja rusettitopista jäi vielä toiseenkin DIY-projektiin. Ehkäpä siitä jonain päivänä kehkeytyy huivi tai jokin muu kiva pikkuprojekti. Eipä siis haitannut, vaikka ostinkin topin kiireessä sovittamatta, eikä se mahtunut ylle. Se oli juuri passeli kangashelmiksi!
Leikkasin kaksinkertaisesta liehuhelmasta päällimmäisen kerroksen ja siitä noin 8 cm leveän kaitaleen. Osan puuhelmistä piilotin kangaskaitaleen sisään taitellen ja osan helmistä pujotin kankaaseen, piilossa olevien kangashelmien väliin. 
Taittelin kankaan puuhelmen ympärille, taitoin päälle asettuvan reunan ja nipistin kankaan tiukasti yhteen helmen molemmin puolin. Koska kaitale oli riittävän leveä, en ommellut kaitaleesta putkea, vaan pelkkä taittelu riitti kätkemään helmet tukevasti kankaan sisään.
Silmäneula kulkee matkassa koko ajan, helmiä pujoteltaessa. Työnsin langan piilotettujen helmien sisään, jolloin niiden reiät pysyvät hyvin paikoillaan, eivätkä liikahda näkyviin. Rusettikangas on niin ohutta, että reiät erottuisivat muutoin sen alta. Ohuella kankaalla ja värillisillä helmillä saa aikaiseksi myös aika kivan efektin. Ohuen kankaan läpi kuultaa hieman turkoosia!
Kangaskaitaleen saa työnnettyä helmen sisään, kun kangaspalan päätä kiertää kasaan ja sen painaa sisään esimerkiksi silmäneulan tylpällä päällä. Koruun kannattaa kuitenkin valita helmiä, joissa on melko iso reikä. Kun helmi on pujotettu paikalleen, työnnetään silmäneula lankoineen reiästä. 
Pujotin langan ensin silmäneulalla helmen reikään, jolloin se asettui paremmin paikoilleen ja sitten taittelin helmen kankaaseen ja kiristin langalla kankaan, aivan helmen vierestä. Ja näin jatkoin, kunnes rannekorun pituus oli juuri sopiva.
Lopuksi kangaskaitaleen päät katkaistaan. Yhdistin helminauhan ensin renkaaksi muutamalla pistolla ja leikkasin ylimääräisen kankaan mahdollisimman ohueksi ja lyhyeksi, litistin ja varmistin kohdan purkaantumattomaksi käsinpistoilla. Jos liitoskohdasta saa tarpeeksi ohuen, voi sen työntää helmen reikään ja varmistaa paikallaan pysymisen tekstiililiimalla. Mahdolliset kankaan hapsut siistitään terävillä saksilla ja koru on valmis!
Superhelppojen helmikorviksien valmistuksessa ei kauaa nokka tuhissut.
Korvakoruihin käytin kullansävyisiä korvakorukoukkuja, messinkistä rautalankaa, pihtejä ja puuhelmiä. Käänsin rautalankapalan alaosan useammalle kierteelle; jotta helmi pysyy paikallaan, pujotin helmet ja kiinnitin rautalankarungon yläosan lenkillä korvakorukoukkuun.
Korut ylle, nutturan kiristys ja menoksi! Kesä se kutsuu..

Aurinkoa,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram