Korukaktus ja kuparilehtiKaupallisessa yhteistyössä: SinelliKotia on ihana koristaa kasveilla! Kaktus, agave ja muut mehikasvit ovat nyt kuumia sisustusnimiä, samoin perinteikäs anopinkieli ja peikonlehti. Kauneutensa lisäksi jälkimmäisenä mainitut poistavat tutkitusti huoneilmasta toksiineja ja parantavat näin huoneilmaa. On sanomatta selvää, että huoneen tunnelma ja viihtyisyys kasvavat moninkertaisesti, kun paikalle kiikutetaan viherkasvi tai kaksi! Ei ole ihme, että kasvitrendi on juurtunut syvälle myös askartelun maaperään. Sinellin valikoimasta löytyi upeita puisia kasviaiheita, jotka ovat kauniita jo sellaisenaan, mutta pienellä käsittelyllä askartelija voi lisätä niihin "sitä jotain". Pintaan voi esimerkiksi sipaista akryylimaalia, lehtikultaa tai kuvioida polttokolvilla tai sablonilla. Isoja ja pieniä peikonlehtiä, suloisia lehtiä ja näyttäviä kaktuksia. Lähdetään katsomaan, mitä ideoita puukasveista syntyi!

Materiaalit: www.sinelli.fi

Kaktus ja ripustettava pieni lehti ottivat vastaan korusäilytys-pestin.
Vaneriset kasvit ovat suloisia sisustuselementtejä, joille voi keksiä kauneutensa lisäksi myös hauskan funktion.
Alkukesästä hankkimani naulakko toimi innoittajana kaktuksen värimaailmalle. 
Kaktuksesta kehkeytyi korupuu, jossa voi säilyttää kaula- ja rannekorujen lisäksi myös sormuksia. Maalasin akryylimaaliseoksella osan kaktuksesta, muun muassa varren ja jätin myös hieman käsittelemätöntä puuta näkyviin. Maalauskohtien alareunoihin tein siksakia muistuttavaa kuviota, sillä halusin kaktukseen hieman meksikolaista tunnelmaa. Olé! 
  
Kaktuksia on kahta eri kokoa, (38 cm ja 60 cm kork.), joista valitsin korupuuksi pienemmän vaihtoehdon.
 
Korulehti sai tehtäväkseen korvakorujen säilytyksen. Kuvassa lehdellä lepäilevät valkoisesta nahasta tehdyt rusettikorvikset sekä pelkistetyt ruskeat nahkakorvakorut. 
Kultaa, mintunvihreää ja käsittelemätöntä puuta. 
Puisista peikonlehdistä on olemassa useita eri kokovaihtoehtoja ja saatavilla on myös ohut ja paksu malli, joista ohuempaa lehteä voi käyttää roikkuvana koristeena ja paksumpi pysyy pystyssä itsekseen, joten se sopii vaikkapa sivupöydälle tai hyllykoristeeksi. Paksu lehti on omiaan kynttilä- ja kukkamaljan alustaksi tai sitä voi käyttää perinteisesti pannunalusena.
Pohjamaalasin peikonlehden tummalla mintunvihreällä ja käsittelin kuivuneen pinnan kuparinsävyisellä lehtimetallijäljitelmällä. Lehtimetalli levitetään pinnalle liiman ja siveltimen avulla. Lopuksi päälle levitetään suojalakkaa. 
Olen jo jonkin aikaa ihastellut kukkamaljakoita, joissa käytetään päällä reiällistä kantta. Rei'istä voi työntää yksittäisiä leikkokukkia ja -tadaa- ne pysyvät pystyssä ilman reunoja vasten nojailua. Kokeilin ohuempaa peikonlehteä maljakon päälle ja vain muutamasta leikkokukasta sai näyttävän asetelman. Toimii! Peikonlehtikannen alle sopii pyöreä tai soikea maljakko. Kun kansi ei ole käytössä, pujotetaan ripustuslenkki takaisin ja laitetaan lehti koristeeksi seinälle. 
 
Paksu peikonlehti on ihastuttava alunen loppukesän kukkasille ja votiiveille. Nyt voi taas polttaa tunnelmallisia tuikkuja.
Jotkut askartelutarvikkeet ovat niin nättejä, ettei niitä hennoisi kätkeä kaappeihin. Sujautin kauneimmat washiteipit kaktukseen ja huomasin, että pienet saksenikin sopivat hyvin sen "oksille". Vanerikasveja maalatessani innostuin sävyttämään myös aikaisemmin hankkimiani puupurkkeja, jotka sointuvat nyt hienosti kaktuksen kanssa. Luulen, että kaktus tulee muuttamaan työhuoneeseeni ja saa pestin teippitelineenä. Toinen kaktus on lisätty ostoslistalle, löytyy sitten oma kaktus koruillekin.
Kaktus koristaa työpistettä ja on käytännöllinen nättinä teippitelineenä. 
Puukasveihin käytin suosikkejani, Schmincken Akademie Acryl- maaleja ja Super Primer-gessoa, jolla saa aikaiseksi pastellisia mattavärejä. Kaktuksesta on moneen, se toimii telineenä myös saksille ja nauhoille.
Puukasveja maalatessani, otin samalla käsittelyyn purkkeja ja maalasin niistä yhden sivun tehostevärillä. Koska maalisekoitusta jäi yli, piristin lopuilla vanhoja puisia työkaluja ja pensseleitä.
Kuparin sävyä saa lehtimetallijäljitelmällä (esimerkiksi Art&Craft Metal, useita sävyjä). Kyseessä on ohut folio, jota voi kiinnittää liimalla. Ehdoton suosikkitarvikkeeni askarteluihin ja taidehommiin on Super Primer-gesso, jota ilman en pärjää! =)
Puu on lyömätön sisustus- ja askartelumateriaali, jota voi työstää monipuolisesti erilaisin tekniikoin. Se on kaunis, kestävä ja ajaton materiaali. Kun puuhun yhdistetään kasviteema, on tuloksena mitä herkullisin ja inspiroivin yhdistelmä, joka innostaa keksimään kaikenlaisia kauniita, hauskoja ja ennen kaikkea luovia projekteja. 

Elokuun aurinkoa,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram