Kesäkoti aurinkolaseille

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Kesäisin sitä suorastaan hullaantuu vaatekaupoilla, kun hyllyissä kiiltelee rivikaupalla toinen toistaan ihanampia aurinkolasi-uutuuksia! Joka kesä hankin takuuvarmasti uudet (tai useammat) aurinkolasit ja ostostohinoissa unohdan tyystin säilytyskotelot. Viimeistään loppukesästä tulee eteen sama "yllätys" - uudet lasit ovat naarmuilla.. Sitä lasien huoleton seilailu lipaston laatikossa teettää. Tämän "kesärituaalin" innoittamana päätin askarrella nahkapaperista kesäkodit uusille aurinkolaseille! Ideoin ohjeisiin ja esimerkkeihin useamman mallin, joista voit varioimalla tehdä juuri omaan makuusi sopivan kotelon. Sinelli-yhteistyön kunniaksi facebookin puolella käynnistyy kesäarvonta, jossa voit voittaa aurinkolasikoteloissakin käytettyjä tarvikkeita! 

Julkaisussa käytetyt materiaalit: www.sinelli.fi
Nahkapaperista saa loihdittua upeita laukkuja, tablettisalkkuja ja lompakoita! Uudet aurinkolasini -kaksi paria- ;) tarvitsivat uudet kotelot ja innostuin tekemään ne nahkapaperista.
Osallistu facebookissa arvontaan, jossa palkintona on ihana Sinellin tuotepaketti (arvoltaan 34,05 euroa). Palkinto sisältää vaaleanruskean nahkapaperirullan, 2x 60 ml tuubia Schmincke AKADEMIE- akryylimaaleja (sävyt kupari ja mineraalivalkoinen) ja sabloni (30,5x30,5 cm). Onnea arvontaan!

Aurinkolasikoteloiden ohjeet 

Klikkaa ja tulosta: Kotelokaavat
(Kaavojen koot ovat 18x18cm ja 8x18cm. Jos koko muuttuu tulostaessa, tarkista tulostimen asetukset.)

Paperikaava piirtämällä: Piirrä paperille 18x18 cm neliö ja pyöristä sen kulmat. Kannelliseen malliin tarvitset vielä 8x18 cm kokoisen suorakulmion. Pyöristä myös siitä kulmat, mutta vain toiselta pitkältä sivulta. Suurenna kaavaa hieman, mikäli teet kotelon kookkaille aurinkolaseille! Lisää tällöin kaavan reunoihin noin sentti. Kokoa kannattaa testata ensin paperikaavaversiolla, ennen varsinaisen nahkapaperin leikkaamista, mikäli koko mietityttää.

Tarvitset:
- nahkapaperia
- sakset
- sablonin
- akryylimaalia
- tuputtimen
- lyijykynän
- ompelukoneen ja lankaa
- silmäneulan
- klipsejä tai klemmareita

Halutessasi voit vuorittaa kotelon sisältä esimerkiksi ohuella huovalla tai kuitukankaalla! Itse olen säilyttänyt aurinkolaseja vuorittomassa kotelossa ja ovat pysyneet tiptop-kunnossa. =)

Kannellinen kotelo (Malli A.)
Kannellinen kotelo voidaan sulkea nepparilla, nauhalla tai vaikkapa magneettinapilla.

Tässä kannellisessa mallissa sulkimena toimii nahkanauha, jonka maalasin kupariseksi akryylimaalilla - sävy sävyyn kotelon kuvioinnin kanssa! Tästä saisi aika kivan lompakonkin lisäämällä vetoketjun sisäpuolelle..
VAIHE 1.
Tulosta kaava linkistä tai piirrä oma malli. Asettele kaava nahkapaperille, piirrä ääriviivat hennosti lyijykynällä ja leikkaa.  Jos haluat vuorittaa kotelon sisältä, leikkaa vuori ohuesta huovasta tai kuitukankaasta.

VAIHE 2.
Tee koristekuvioinnit akryylimaalilla joko sablonilla tai siveltimellä. Asettele sabloni haluamaasi kohtaan ja pursota akryylimaalia valmiiksi kuvion vierelle. Vedä lastalla väri tasaisesti kuvion yli. Irrota sabloni ja pese. Anna kuvion kuivua. Kuvan mallissa kuvioidaan kansi ja takaosa. 
Vinkki! Jos haluat koteloon kuluneen näköisen pinnan, voit rypistää nahkapaperia tässä vaiheessa.

VAIHE 3.
Paina nepparit paikoilleen. Voit tehdä myös kietaisunauhalla suljettavan mallin tai käyttää sulkimina magneettinappia.

VAIHE 4.
Tikkaa erillisen sisäkappaleen yläreuna. 

VAIHE 5.
Ompele kotelon osat yhteen ja jatka tikaten kannen reunat. Apukiinnitä tarvittaessa kappaleet toisiinsa klemmareilla tai klipseillä. Nauhallisessa mallissa nauha kiinnitetään samalla, kun kannen alareuna tikataan. Viimeistele kotelo päättelemällä ompelulangat silmäneulalla, pujottele lankoja ommelreikiin ja katkaise langat.

Avonainen kotelo (Malli B.)
Vihreät nahkapaperista tehdyt kotelot on kuvioitu kultaisella ja valkoisella akryylimaalilla sablonin avulla.
VAIHE 1.
Leikkaa kotelo yhtenäisenä palana nahkapaperista.

VAIHE 2.
Kuvioi nahkapaperia akryylimaalilla ja sablonilla. Anna kuvion kuivua ennen työskentelyn jatkamista. 

VAIHE 3.
Tikkaa kotelon yläreuna ennen taittamista, avonaiseksi jäävältä osuudelta. Päättele langat silmäneulalla, vie langanpäät nurjalle puolelle ja katkaise. Nurjalle puolelle voi langan päättelykohtaan lisätä hieman esimerkiksi tekstiililiimaa.

VAIHE 4.
Taita kotelo kaksinkerroin ja ompele yhteen reunoista. Päättele langanpäät ommelreikiin ja kappaleiden väliin. 

Toivotaan, että aurinkolaseille on heinäkuussa paljon tarvetta! Paljon siis lämmintä säätä ja aurinkoista päiviä. Ja muistathan käydä myös facebookissa osallistumassa kisaan, jossa voit voittaa itsellesi ihanan tuotepaketin!

Auringonpaistetta ja tekemisen iloa,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram