Onnea yksivuotiaalle! (+arvonta)

Marraskuun 11. päivänä tuli kuluneeksi tasan vuosi ensimmäisestä Vaahterakadun Anna-blogijulkaisusta! Blogin aloittaessani olin juuri voittanut Vuoden Askartelija 2017-kilpailun ja ollut seitsemän vuotta kotiäitinä. Ennen kotiäitiysaikaa toimin käsityöalan yrittäjänä ja poikieni kasvaessa aloin jälleen haaveilla yritystoiminnan aloittamisesta. Voitto toi tarvittavan boostin ja pian freelancetyöt alkoivat saada yhä enemmän jalansijaa arjessani. 

Kiitos yhteistyökumppanini ja ihanat blogin lukijat! Arvostan teistä jokaista - SUURI KIITOS! <3

Vuosi 2018 oli täynnä uusia ja ihmeellisiä asioita! Toimin esittelijänä Sinellin myymälöissä ja tapahtumissa eri puolella Suomea ja tapasin paljon mahtavia käsintekijöitä. Enpä osannut aavistaa kotiäitiysaikana, kuinka paljon elämäni muuttuisi Vuoden Askartelija-voiton myötä. 
Ennen voittoa toimin avustajana Kolmiokirjan (sittemmin jo lopettaneelle) Kauneimmat Askartelut-lehdelle, josta voiton myötä siirryin Askartelun idealehti Taikalle. Muutoksen tuulet puhalsivat jälleen lehtirintamalla vuoden 2018 lopussa, kun Ihana- ja Taika-lehti yhdistyivät. 
Vuoden aikana Taika-lehdessä julkaistiin askarteluohjeitani, palstaa ja kuvituksia. Runoilu on ollut lähellä sydäntäni muksusta saakka, joten oli mukava saada julkaisuihin mukaan myös runopuolta. Kuvassa Vuoden Askartelija-kilpailun portfolioon ideoimani Satumaan shakki ja runoni "Kuninkaan joukot". =)

Uusi vuosi ja uusi yhteistyö Ihana-lehden kanssa alkoi! Ensimmäiset Ihanalle tekemäni askartelut ovat mukana tässä kuussa ilmestyvässä numerossa. 
Kulunut vuosi oli merkityksellinen ja oikea ekojen kertojen ajanjakso! Se toi mukanaan muun muassa ensimmäisen näyttelyni, joka järjestettiin kesäisessä Savossa; synnyinkaupungissani Varkaudessa. Ohjasin Varkaudessa myös ensimmäisen lasten keijutyöpajani, jossa monenmonta innostunutta pikkuaskartelijaa kävi tekemässä ikioman keijun. 

Fimosta muotoilemani keijut lennähtivät kesänäyttelyyn, jossa oli esillä kuvataidettani, muotoiluja ja askarteluja laidasta laitaan.
Vuoteen lukeutui monta ihanaa luovaa projektia, joita muistelen hymy huulilla. Tänä vuonna etenkin kivimaalaus vei mennessään ja tein komissioina useita pöllöjä ja ornamenttikiviä.

Tilaustöitä asiakkaille. Kuvan suuri ornamenttikivi toimittaa uudessa kodissaan virkaa ovistopparina. Kivimaalauksessa voi saavuttaa flow-tilan, kun antautuu kiven rosoisen pinnan vietäväksi, eikä pyri täydellisyyteen. Kun mennään kiven ehdoilla, kontrolli väistyy ja esiin astuu rento tekeminen.
Kuluneen vuoden aikana mielenkiintoiset askartelut veivät suurimman osan työajasta, mutta rakkaalle mustetekniikalle on aina löydettävä aikaa - kiireistä huolimatta. Useimmiten en juuri luonnostele mustetöitä etukäteen, annan kuvan piirtyä ajatuksenvirtana sitä mukaa, kun kynä liikkuu paperilla. Doodlaaminen on mukavan rentouttavaa. Suosittelen sitä kaikille piirtämisen ystäville! Värityskuvia voit muuten tulostaa kuvapankista ja niistä saa kivoja mustavalkoisia printtejä myös kehystettäväksi.
Korttien piirtäminen on ollut lapsesta saakka lähellä sydäntäni. Vaahterakadun Kuvapankin kautta voin jakaa tätä intohimoani!
Vähäeleiset Sydänkäpyset- ja Misteli-kortit sai tulostaa tänä jouluna kuvapankista. Pysy kuulolla, uusi blogivuosi tuo mukanaan jälleen uusia kuva-aiheita! 

Arvonta käynnistyy

 Kiitokseksi ja ensimmäisen blogivuoden kunniaksi järjestän Facebookin puolella arvonnan, jossa voit voittaa 120 euron lahjakortin Finnish Design Shopiin! Katso tarkemmat arvontaan osallistumisohjeet Facebookissa.

https://www.facebook.com/vaahterakatu/ 
Kun DIY ja valmis kohtaavat sulassa sovussa! 
 Tässä mallailen tekemääni linotyötä mieheni joululahjaksi antaman valaisimen lähelle. Niiden värit sopivat toisiinsa täydellisesti. Sisustaminen on tärkeä osa luovuutta ja olennainen itseilmaisun keino. Elämän muutos heijastuu ympäristöön ja jo pieni muutos raikastaa kotia kummasti. Viime vuosi oli minulle muutoksen vuosi ja koti muuttui paljon, heijastaen murrosta itsessäni ja perheessäni. =) Äiti aloitti työt ja se tietysti vaikutti kotiympäristöön. Pojat ovat olleet innostuneita seuratessaan työtouhujani, osan työreissuista teimme ihan koko perheen voimin ja näimme uusia kaupunkeja ja tapasimme uusia ihmisiä. Tulen varmasti aina muistamaan hetken, kun vierailin Ylen aamutelevisiossa ja näin lämpiön lasin läpi poikieni innostuksesta loistavat kasvot.

 "She Believed She Could So She Did". 
Tämän bujo-kirjasen kansiteksti puhutteli minua vuosi sitten voimallisesti ja omalla tavallaan kannustikin. Vuosi 2018 oli kiireinen, opettavainen ja ahkera ajanjakso. Eräänlainen tutkimusmatka itseen ja ympäröivään maailmaan. Se osoitti sen, että antaumuksella, intohimolla ja ahkeruudella luovan työn saralla onnistuu. Tämä kannustuksena kaikille teille, jotka sellaisesta unelmoitte. Hihat heiluen haaveita kohti! 

Synttärijulkaisun oli alunperin määrä ilmestyä marraskuussa varsinaisena merkkipäivänä, mutta joulun alusajan työkiireet muuttivat suunnitelmaa. Mutta juhlistetaan samalla uutta vuotta arvonnan merkeissä.

Lämmin Kiitos ensimmäisestä blogivuodesta!
Innolla kohti uutta - toista blogivuotta,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram