Herkuttelua uuden vuoden kynnyksellä - Muroherkut (ohje)

Joulusta ja sen herkuista tuli taas nautittua oikein olan takaa ja silti makean hammasta kolottaa. Johtunee siitä, että jouluna tottui ylenpalttiseen herkutteluun ja myönnän, että olen perso makealle! Alunperin suunnitelmissani oli tehdä näitä lapsuuden nostalgisia riisimuroherkkuja jouluksi, mutta jäivät tekemättä. Hyvä niin, sillä nyt jäi uudeksi vuodeksi superhelppo makea tarjottava. Näitä muromakeisia tein usein lapsena ja ne maistuvat edelleen yhtä hyviltä. Ja kelpaavat hyvin myös jälkikasvulle! ;)
Tein osan ropsauksista leivinpaperille ja osan vuokiin. Vuoat auttavat pitämään sormet puhtaina, etenkin pikku herkkusuille vuoka on kätevä suoja.
Murotryffelit, riisikaramellit, ropsaukset.. 
Yksinkertainen ja helppo makeinen, jolla on monta nimeä!

Riisimuroherkut / Ropsaukset

250g kookosrasvaa
250g tomusokeria
55g kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
200g riisimuroja

Sulata kookosrasva kattilassa. Sekoita keskenään tomusokeri, kaakao, vanilliinisokeri ja riisimurot. Voit lisätä riisimuroja, mikäli tarvetta on. Laita seosta vuokiin tai nosta lusikalla keoiksi leivinpaperille. Laita jääkaappiin ja anna kovettua 2-3 tunnin ajan. Riisiherkut säilytetään jääkapissa.


Iloista ja onnellista Uutta Vuotta 2019 Sinulle!



1 kommentti:

  1. Hyvä nimi herkullisella naposteltavalla! Kiitos reseptin jakamisesta.

    VastaaPoista

Instagram