Lastenhuoneen uusi ilme & mobile

Viime perjantaina, illansuussa, menin käväisemään mittanauhan kanssa lastenhuoneessa, ihan vain tarkistaakseni mahtuisiko uusi kirjoituspöytä paikalleen ja tarvitsisiko lämpöpatteria siirtää. Koska patterin paikkaa piti vaihtaa, aloin siltä seisomalta repiä lastenhuoneen repsottavia vanhoja tapetteja. Nyt jos koskaan, kun viikonloppukin oli aluillaan! 
Lastenhuoneen valkopesu raikasti kummasti ja huone ikäänkuin tulvii valoa. Aksenttiseiniäkin on poikien kanssa jo mietitty, mutta ne tehdään sitten lähempänä kesää. Nuorimmaiseni Mio oli innokas apulainen tapettien irrottamisessa ja maalaamisessa. Isoveli Leo osallistui mielellään sisustamiseen.  
Täältä se alkoi.. Poikien kirjoituspöytä toimitti aiemmin sivutason virkaa ruokailuhuoneessa. Kun tilalle hommattiin virallinen lipasto, siirtyi kirjoituspöytä lastenhuoneeseen ja remontti-inspiraatio iski!
Olen halunnut tehdä lastenhuoneen pintaremontin jo kauan aikaa. Siitä saakka, kun muutimme Vaahterakadulle vuosia sitten. Kaksi vuotta sitten remontoin kesälomalla talon keskikerroksen ja se vei remonttimehut hetkeksi aikaa, eikä uusia isompia remontteja jaksanut aloittaa. Nyt oli jälleen mukava heiluttaa pensseliä!
Muutama vuotta sitten väsäsin myös lastenhuoneen nurkkaan suuren liitutaulun. Myöhemmin fiksataan vielä huoneen lattiat ja sävytetään joitain seiniä. Pojat ovat tosi tyytyväisiä uuteen huoneeseen ja viihtyvät siellä huomattavasti paremmin!
Kun huonetta remontoi, haluaa myös sisustukseen jotain uutta. Työhuoneessani odotti viimeistelyä keskeneräinen mobile, jonka viimeistelin poikien huoneeseen. Todennäköisesti se tulee jäämään televisiotason päälle.
Kun remontoidaan, värimaailma ja tunnelma tuulettuvat! Tyynynpäälliset hankin jo aikaisemmin, mutta nyt nekin pääsevät esille ihan eri tavalla. Mitään uutta ei tällä erää tarvinnut huoneeseen hankkia. Mobile, muutama viherkasvi, lehmäntalja ja musta rottinkituoli olivat ainoat uudet jutut ja ne siirtyivät muista huoneista yläkertaan.
Käsittelin melkein kaikki huoneen seinät. Osissa tekeminen helpottaa kummasti, koska tavarat saa siirrettyä syrjään, eikä koko huonetta tarvitse tyhjentää kerralla. Vanhat tapetit jäivät vielä yhteen nurkkaukseen, kerrossängyn kohdalle. Mieheni teki kerrossängyn reilu vuosi sitten ja se on ollut erinomainen ratkaisu pieneen huoneeseen. Se vie paljon vähemmän lattiatilaa ja leikeille jää enemmän lääniä. 
Lastenhuoneen uusi sisuste on edullinen ja helppo tehdä. Pujotin muliinilankoihin puuhelmet ja kirpparilta ostamani puiset verhorenkaat, jotka maalasin ensin gesson ja akryylimaalin seoksella. Keskiöksi käytin kirpparilta löytämäni kuutiopalapelin palan, johon porasin reiät neljälle tikulle. Lisäksi suurten puuhelmien reikiä piti suurentaa toiselta puolelta tikkuja varten. Mobilen keskiöksihän kävisi loistavasti myös puuhelmi, jos mobilessa haluaa käyttää vain pyöreitä muotoja.
Kokeilin mobilea myös olohuoneeseen ja vaikka se väreiltään sopi sinne kivasti, jäänee se kuitenkin lastenhuoneeseen. Jos pojat eivät toisin toivo! =) Olen iloinen siitä, kuinka hyvin se sopii poikien uudistettuun huoneeseen. Mobilehulluus voi iskeä helposti, jos pitää sisustamisesta ja askartelusta. Näitä on hauska tehdä, lopuksi ne saa ripustaa esille ja niistä saa silmänruokaa joka päivä!

Aurinkoa,




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram